Activiteiten

lepelblanks

Workshop Spoonfulness

Deze workshop is een kennismaking met het lepelsnijgereedschap waarbij je enkele mesgrepen geleerd worden.
Terwijl je je eerste echte eigen lepel snijdt uit een tak leer je omgaan met het rechte houtsnijmes en het gekromde lepelmes.
De groepsgrootte is maximaal 15 personen en de minimum leeftijd is 14 jaar.
Deze korte clinic van 1 uur is inclusief gebruik van een fijne verse tak en gereedschap.
Kosten: € 12,50 p.p.

 

lepelblanks

Kennismaken met lepelsnijden

Een clinic van 2 uur. In deze kennismaking ligt de aandacht bij het veilig omgaan met het gereedschap en een aantal basis mesgrepen.
Terwijl je je eerste echte eigen lepel snijdt uit een tak leer je omgaan met het rechte houtsnijmes en het gekromde lepelmes.
De groepsgrootte is maximaal 15 personen en de minimum leeftijd is 14 jaar; onder begeleiding van ouder 12 jaar.

Deze korte clinic van 2 uur is inclusief gebruik van een fijne verse tak en gereedschap.
Kosten: € 25 p.p.

 

lepelblanks

Workshop Lepelsnijden I

Een clinic van ca 4 uur. Naast het omgaan met de verschillende messen wordt in deze workshop ook gewerkt met een bijl. Er is aandacht voor de verschillende mesgrepen, decoreren. Terwijl je aan je lepel werkt leer je omgaan met de drie basisgereedschappen voor lepelsnijden: het rechte houtsnijmes, het gekromde lepelmes en de timmermansbijl. De groepsgrootte is maximaal 15 personen en de minimum leeftijd is 14 jaar; onder begeleiding van ouder 12 jaar.
Deze workshop van 4 uur is inclusief gebruik van een fijn stuk vershout, gereedschap, thee/koffie.
Kosten: € 50 p.p.

 

lepelblanks

Workshop Lepelsnijden II

Een houtvolle dag van 7 uur. In deze workshop maak je een keuze wat je wilt snijden. Er is alle ruimte om verschillenden gebruiksvoorwerpen te maken. Naast recht mes en gekromd mes komen specialistische gereedschappen en mesgrepen aan de orde. Je leert hout selecteren en vormen herkennen. De groepsgrootte is maximaal 15 personen en de minimum leeftijd is 14 jaar; onder begeleiding van ouder 12 jaar.
Deze workshop van 7 uur is inclusief gebruik van materiaal en gereedschap, thee/koffie en soep met brood.
Kosten: € 95 p.p.


Clinics en workshops kunnen op verzoek ook op locatie worden gegeven. Afhankelijk van afstand en voorbereiding wordt een km-vergoeding berekend van € 0,25 per km plus een vergoeding voor het verzorgen van vers lepelhout.