Oogstfeest XXL

Beleef het agrarisch leven van toen en nu tijdens het Oogstfeest XXL 2022 op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden.

De monumentale Hoeve Groot Zandbrink is een groen educatief agrarisch centrum dat regelmatig evenementen organiseert op het snijvlak van nostalgisch boerenleven en ambacht. Dit jaar bestaat de agrarische natuur- en milieuvereniging Vallei Horstee 25 jaar! En dat wordt gevierd tijdens een groots tweedaags Oogstfeest in de maat XXL.

Tijdens dit Oogstfeest in de openlucht zijn er diverse demonstraties met paarden maar ook met oude tractoren. Er wordt gemaaid, gedorst, geploegd en veel meer. Op de markt met oude ambachten kun je Eemlepel vinden, naast de smid, de rietvlechter en de wolvilster. Er zijn demonstraties met de koninklijke Mallejan, die vroeger eigendom was van het koninklijk huis en die op de kroondomeinen werd ingezet om boomstammen uit de bossen te slepen.