Een verse workshop locatie : De Ambachtshoeve

Sinds begin dit jaar heeft Eemlepel een nieuwe plek gevonden om de workshops lepel snijden te geven. De Ambachtshoeve heeft een prachtige ambachtelijke werkschuur waar de workshops vershout prima in passen met alle ruimte om Eemlepel te laten groeien.

De Ambachtshoeve is en initiatief van Hoeve Groot Zandbrink.
Hoeve Groot Zandbrink is een beschermd natuurmonument dat deel uit maakt van Landgoed de Boom. Landgoed De Boom is een afwisselende lapjesdeken van kleine onregelmatige percelen die worden afgeschermd door heggen & houtwallen. Het hele landgoed is ruim 1100 ha groot. Het bestrijkt grofweg een gebied tussen Leusden, Woudenberg, Achterveld en De Glind. Kenmerkend voor Landgoed De Boom zijn de boerderijen en huizen die voorzien zijn van blauwe luiken, soms met een witte spiegel.

De laatste eigenaresse, Anna Aleida de Beaufort, had een vooruitziende blik en heeft de landerijen onderbracht in een stichting met als doel een duurzame toekomst en steun aan maatschappelijke activiteiten in de omgeving.
Hoeve Groot Zandbrink organiseert diverse activiteiten en evenementen, er is een Theehuis & een expositieruimte, maar er worden ook aardappels verbouwd voor de Voedselbank. En nu is het dus ook de thuisbasis voor Eemlepel.

Ruimte om te groeien betekent voor Eemlepel nieuwe vershout workshops zoals kuksa’s & kommen snijden, snijplanken & borden, krukjes & stoelen allemaal gemaakt van lokaal hout.

Naast De Ambachtshoeve blijft Eemlepel workshops lepel snijden geven in en rond Amersfoort zoals bij Het Derde Erf en Het Groene Huis.

Neem een kijkje op de website van De Ambachtshoeve