Kaartsnijden + Bandweven

In de aanloop naar de VlechtZomerWeek eind juli ontmoette ik Marieke Kranenburg. We gaan beiden op de VlechtZomerWeek een workshop geven. Ze zag direct mogelijkheden om vershout snijden met bandweven te combineren. Snij eerst je eigen bandweefkam en ga hiermee vervolgens aan de slag in een bandweefworkshop. Een prachtig ambachtelijke verbinding, dat gaan we doen!

Bandweven is een zeer oude ambacht waarbij met behulp van eenvoudige middelen een band geweven kan worden. In de kam, die je zelf snijdt, zitten gaatjes en sleuven. In elk gat en in elke sleuf rijg je een draad. Door de kam op en neer te bewegen, krijg je of de draden in de gaatjes boven of de draden in de sleuven. De draden wisselen elkaar dus af. Door te variƫren in de kleur van je draden, kun je eindeloos veel patronen maken. Daarnaast kun je draden ook nog met de hand opnemen of laten vallen, waardoor er nog meer patronen mogelijk zijn. Van eenvoudig tot zeer complex, maar altijd mooi. Kijk op de website van Marieke voor meer info over bandweven: bandweefblog

Heb je interesse stuur een bericht naar Eemlepel en we houden je op de hoogte van deze superspeciale combiworkshop. Een datum volgt snel.