Workshop lepel snijden

Op zaterdag 19 januari en woensdag 27 februari organiseert Eemlepel twee winter workshops lepel snijden waar je de fijne kneepjes van het lepel snijden leert. In een middag ga je lekker aan de slag met een vers stuk wilgen, berken en andere inheemse houtsoorten. Daarnaast nemen we speciale stukken hout mee van o.a. de Stadhuisbeuk waaruit je een speciale lepel kunt snijden. De Stadhuisbeuk is de 170 jaar oude rode beuk die afgelopen najaar bij het Stadhuis is gekapt omdat deze ernstig was aangetast door de honingzwam.

We maken deze middagen gebruik van een fijn lokaal in Het Groene Huis.
In de workshop lepel snijden komen naast veiligheid en mesvaardigheid ook verschillende mesgrepen voorbij en leer je houtlezen: een taal die je nog vaak van pas kan komen.
Je werkt met het lepelmes en houtsnijmes van Morakniv die beiden speciaal voor het lepel snijden zijn ontwikkelt en die beiden zeer scherp zijn. Na afloop van de cursus heb je de mogelijkheid om de messen waarmee je gewerkt hebt over te nemen voor een scherpe prijs, zodat je thuis verder kunt werken aan je vaardigheden en je lepelverzameling kan groeien. Daarnaast nemen we ook handig slijpmateriaal mee om je gereedschap scherp te houden.
Voor deze cursus is geen ervaring vereist.

Workshop lepel snijden

Datum: zaterdag 19 januari en woensdag 27 februari
Tijdsduur: 12:00 – 17:00 uur
Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Prijs: € 60,-

De workshop is inclusief vers hout, gebruik van gereedschap en hakblok, koffie, thee en een vers gebakken stuk appeltaart.
Maximaal aantal deelnemers: 12
Minimum leeftijd: 12 jaar onder begeleiding door ouder, deelname voor kind € 30,-

Aanmelden

Wil je meedoen aan de workshop van zaterdag 19 januari stuur dan een mailtje met je naam en adres naar info@eemlepel.nl o.v.v. Workshop lepel snijden zaterdag 19 januari.

Wil je meedoen aan de workshop van woensdag 27 februari stuur dan een mailtje met je naam en adres naar info@eemlepel.nl o.v.v. Workshop lepel snijden woensdag 27 februari.

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een bericht met de betalingsgegevens en aanvullende workshopinformatie. Na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestiging.
De minimum leeftijd voor deelname aan de workshop is 12 jaar waarbij minimaal een ouder meedoet. Na overleg met ouder(s) kan een kind zelfstandig aan de workshop deelnemen vanaf 16 jaar.

Winter workshop lepel snijden