Workshop lepel snijden

Op woensdag 24 oktober en zaterdag 17 november organiseert Eemlepel een Hout in Mei workshop lepel snijden waar je de fijne kneepjes van het lepel snijden leert. In een middag ga je lekker aan de slag met een vers stuk wilgen, berken en andere inheemse houtsoorten. Daarnaast nemen we speciale stukken hout mee van o.a. de Stadhuisbeuk waaruit je een speciale lepel kunt snijden. De Stadhuisbeuk is de 170 jaar oude rode beuk die afgelopen najaar bij het Stadhuis is gekapt omdat deze ernstig was aangetast door de honingzwam.

We maken deze middag gebruik van een mooie buitenplek bij Het Groene Huis.
In de workshop lepel snijden komen naast veiligheid en mesvaardigheid ook verschillende mesgrepen voorbij en leer je houtlezen: een taal die je nog vaak van pas kan komen.
Je werkt met het lepelmes en houtsnijmes van Morakniv die beiden speciaal voor het lepel snijden zijn ontwikkelt en die beiden zeer scherp zijn. Na afloop van de cursus heb je de mogelijkheid om de messen waarmee je gewerkt hebt over te nemen voor een scherpe prijs, zodat je thuis verder kunt werken aan je vaardigheden en je lepelverzameling kan groeien.
Voor deze cursus is geen ervaring vereist.

Workshop lepel snijden

Datum: woensdag 24 oktober 2018 en zaterdag 17 november
Tijdsduur: 12:00 – 17:00 uur
Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Prijs: € 50,-

De workshop is inclusief vers hout, gebruik van gereedschap en hakblok, koffie, thee en een vers gebakken stuk appeltaart.
Maximaal aantal deelnemers: 12
Minimum leeftijd: 12 jaar onder begeleiding door ouder, deelname voor kind € 25,-

Aanmelden

Stuur een mailtje met je naam en adres naar info@eemlepel.nl o.v.v. Workshop lepel snijden. Geef s.v.p. aan welke dag je mee wilt doen; woensdag 24 oktober 2018 of zaterdag 17 november. Beide workshops meedoen kan uiteraard ook, voor de tweede middag geef ik je dan een nieuwe lepeluitdaging mee.
Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een bericht met de betalingsgegevens en aanvullende workshopinformatie. Na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestiging.

workshop lepel snijden