Hout in Mei 2016

Spoonfest 22 mei

De weergoden hielden ons tot de dag ervoor in spanning of we de dag buiten of in tenten zouden doorbrengen. Dus toch wat tipi’s neergezet om in te kunnen werken. En wat dacht je? De hele dag zon en een heerlijke temperatuur voor mei!

We waren goed voorbereid met stapels hout van verschillende soorten en het gereedschap was vers en scherp. We begonnen met wat voorbeelden en natuurlijk instructie over het speciale gereedschap.

De deelnemers kwamen na deze inleiding snel op gang waren tot het laatste minuut niet te stoppen. Sommigen waren minutieus bezig met een lepel op de hele dag. Anderen gingen met 3 lepels naar huis.
Met wat een leuke gemengde groep waren we; vaders en dochter, een verse vader met een baby en een vader die een geboortelepel maakte die boven de wieg kwam te hangen, voor een kindje dat nog geboren moest worden. Ook moeders en dochters waren van de partij.
De meiden van workshopgever Yonatan werkten snel en bedreven op de ‘shavehorse’, die daarna door iedereen even uitgeprobeerd werd.

HiM_shavehorses

Voor aanlopend publiek was er het Zweedse spel Kubb te beleven en mee te doen, waarbij ook flink gelachen is.

Een royale lunch was nodig, want van al die concentratie krijg je trek!

Wat een succes dit Spoonfest in Amersfoort op zo’n groene locatie. Een feest dat voor herhaling vatbaar is! Wij zijn benieuwd hoeveel lepels er in de vakantielanden gesneden zullen worden…
 
 
 

Foto impressie