Spoonfulness

De rust die over je neerdaalt op het moment dat je mes in het hout zinkt.
Alle gedachten en hersenpiekers verdwijnen als vanzelf; glijden naar achteren en maken plaats voor een heerlijke leegte.
Al je aandacht is bij het snijden van de lepel, geconcentreerd bij elke beweging die je mes maakt. Kijken naar de nerf in het hout en welk beweging je herkent. Hoe de lepel verstopt zit in dit stukje vers hout.
Dat is Spoonfulness.

Spoonfulness is de tijdloze tijd tussen begin en einde, het is de tijd tussen het moment dat je een stuk verse hout kiest tot het moment waarop je een lepel in je handen houdt. Het is absoluut verslavend; prettig verslavend want na die ene lepel volgen er meer. Vaardigheden om het lepelmes te hanteren en hout te ‘lezen’ groeien snel en daarmee de vorm en formaat van je lepels. Van theelepeltje tot versierde soeplepel.

Spoonfulness is houtmeditatie en een geweldig medicijn tegen Burn-out.
Kom en dompel je onder in een workshop van Eemlepel.


De eerst volgende Spoonfulness workshop is op 10 september tijdens het Inspiratiefestival 2017 bij Het Groene Huis, Amersfoort.
Op woensdag 18 oktober geeft Eemlepel een workshop lepelsnijden met hout van o.a. de Stadhuis Beuk. Meedoen aan deze houtvolle lepeldag? Geef je op via het contactformulier!

spoonfulness2